Pohjola Roadtrips

Kulkurisielulle matkailu, tai oikeastaan roadtripit ovat olleet aina tärkeitä. Joskus vain tulee se hetki kun sisällä lepattava levottomuus kasvaa liian suureksi ja on vain pakko päästä tien päälle.

Suomessa on itsestäänselvää että parhaille paikoille pitää käyttää edelleen, tälläkin vuosituhannella yksityisautoa. Esimerkiksi pohjoisen parhaille paikoille, sinne erämaan laidalle joka omissa korvissa kuiskii kovimmalla äänellä, pääsee vain kun ottaa ratin omiin käsiin.

Pohjola, ikiroudan maa kaukana pohjoisessa on monelle tuttu käsite pohjoismaisesta kansantarustosta. Esimerkiksi viikingit matkasivat sinne, ja onhan meillä oma Kalevalammekin joka ”hieman” sivuaa aihetta.

Näistä kaikista pienemmistä langoista punoutui aikanaan lopulta aika helposti omanlaiseni tapa juhlistaa Suomeamme, sen itsenäisyyttä, ja maamme legendaarisen karua kauneutta. Suomen luonnon, ja pohjoisen valon kauneus saa visualistin värisemään sisälläni, ”pro maaseutu”-mies minussa nauttii taas siitä pidemmästä, pienempiä peltojen ja metsien halki kulkevia teitä käyttävästä reitistä pisteen A ja B välillä. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä, you know…

Kulkuri, kulkurin kulkupeli ja karu maa. Siinäpä se. Pohjola Roadtrips oli syntynyt.

Ajatus oli ensin vain toteuttaa kulkurisielun kaipuuta jonnekin eteenpäin, ja jossain vaiheessa tämä kaikki johti siihen että sain reissukumppanikseni vielä juuri eräihmiselle sopivan brändin eli Suomen Subarun, ihan oikean some-kampanjan kulmakivet olivat kasassa.

Subarun kanssa tehty eka Pohjola Roadtrips-kampanja näkyi Subaru Suomen Instagramissa pieninä videoina. Samalla pidettiin aiheesta myös pientä kuva/arvuuttelukisaa.

Nyt te blogin lukijat saatte nauttia näistä reissuista täällä blogissa reissukuvauksina, ja pyrin samalla myös antamaan aina muutaman kuvaus- ja kaffeepaikka-vinkin. Eli kahdenlaisia roadtrip-pitstop-vinkkejä löydätte Roadtrippin’-osion artikkeleista, karttojen kera!

Voisin sanoa että ihan jees reissuja saa muuten tehtyä tässä kauniissa koto-Suomessa!