Elina YO!

Väliin jotakin pientä valmistujaiskuvauksen saralta.

Lapsuudenkodin naapurissa ollaan myös jo siinä elämäntilanteessa että esikoinen kirjoitteli itselleen valkolakin.

Hienoa oli, että tällä kertaa itse juhlakalu halusi minut kuvaamaan. Eipä siinä, näitähän on ihan mukava tehdä vaikkapa yo-lahjaksi!

Toki rimahan on aina korkealla, kyseessähän on kuitenkin nuoren yhdestä tärkeästä askeleesta kohti itsenäisyyttä. Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen hyvin usein kun on ovella lähtö opiskelemaan ja omaan elämään. Siksi nämä valmistujaiskuvat ovat tärkeä muisto yhden elämänvaiheen päättymisestä.

No, kuvaajan lisäksi kuvattavalla itsellään oli myös melko selkeä visio kuvauspaikasta. Helpottaa kuvaajan elämää kovin, ei jää kuin itse kuvien visiointi vastuulle ja ympäristö auttaa aina siinäkin paljon. Inspiraatiota löytyy ympäriltä koko ajan.

Tälläkin kertaa homma meni itsellekin niin omaiseen tyyliin miljöökuvauksena ja vieläpä luonnonvalolla. Kuvausympäristönä toimi Sastamalassa paljon keittiöllään jo mainetta niittänyt Tyrvään Pappila.

Pappilan keittiö on mestarinsa Tapio Järvisen johdolla rakennellut pappilasta todella vetovoimaisen kohteen. Kyseessä on kuitenkin kokonaisesta kulinarismin ja kulttuurin yhdistävästä tapahtumatalosta joten järvenrantaan rakennettu amfiteatteri tarjoaa myös musiikkia. Samoin erilaiset näyttelyt tarjoavat iloa myös visuaalisemman taiteen ystäville.

Me vastavalmistuneen kanssa saimme puolestamme aikaiseksi esimerkiksi alla olevaa jälkeä! Halusin hyödyntää sekä ylioppilaan asuun hyvin sopivaa seinän värimaailmaa että taltioida asun veistoksellisuutta. Mitä selkeämpi tausta, sen paremmin tämä toteutuu joten pelkkä beige seinä toimi jo ihan jees.