Sasta + Subbe Pallaksella

Kun Pohjolan roadtrippejä suunnittelin, oli ihan itsestäänselvää että haluan esitellä ihmisille oman sielunmaisemani.

Moni on poikennut legendaarisen Pallashotellin pihassa, mutta siitä eteenpäin eivät kaikki ole edenneet. Ne jotka ovat, ovat usein pysähtyneet joko Lommoltunturin tai Pallasjärven paikkeille. 

Pallasjärven takarannalla kököttävä Punaisen Hiekan autiotupa on nyt jo tunkeutunut laajan retkeily-revontulikuvaaja-scenen tietoisuuteen, kiitos Instagramin. Mutta mitä sen jälkeen? 

No paljon. Pallas on Suomen mittapuussa siinä mielessä ainutlaatuinen tunturi että se nousee ympärillä olevasta jängästä selkeämmin kuin itäpuolen Saariselän ylänkö esimerkiksi. Siellä nousu on tasaisempaa ja siksi huiput eivät tunnu ajellessa niin korkeilta. Pallas puolestaan pistää heti siitä tien vierestä suoraan ylös. Se on se WAU ainakin itselle.

Siksi siis tämäkin kuvausreissu suuntautui Raattamaan ja Pallakselle.

Raattaman kylässä on sekin hieno puoli ettei se ole massaturismin pauloissa vielä. Lähellä sijaitsevat Levi ja Ylläs saavat hoitaa sen puolen, Raattamassa pääsee nopeasti käsiksi lappilaisen kylän arkeen. Poronhoito on täällä siis aidolla tavalla paremmin integroitunut maiseman keskelle hyvin sulautuvaan hiihtoturismiin.

Hienoa on vielä sekin, että moni toimija, yksityinenkin tarjoaa alueelta omassa rauhassaan olevaa majoitusta. Ei tarvitse mökkikylän rivitalosta lähteä sitä Lapin magiaa ihmettelemään… Lomarengas tarjosi tälläkin kertaa oman majoitukseni joten kannattaa käydä tutustumassa Pallaksen tarjontaan!

Nämä artikkelin jatkeena olevat kuvat kuvattiin Subarulle ja tällä kertaa ne levisivät vähän laajemmin Skandinavian organisaation markkinointikäyttöön. Esimerkiksi Subaru Suomen kalenterissa vilahtelee jotakin tämän näköistä…

Samalla tehtiin tietenkin vielä vähän markkinointikuvaa Sastalle.

Kalusto: Sony a7 + ZESS Batis 1.8/85 + ZEISS Batis 2.0/25